tirsdag 29. oktober 2013

Milli og Mali - to gode venner

På lørdag fikk vi besøk av Sonja og Mali - hennes søte Rhodesian Ridgebackvalp. Det var så koselig å få besøk, og både Milli og Mali så ut som om de satte pris på å få være sammen. Tusen takk til Sonja for disse fine bildene. Mali og Milli er begge fem måneder, og det tok ikke lang tid før de ble perlevenner. Vi gikk en tur i marka her, og begge valpene fikk springe løs, og de løp så søla skvatt. Det så ikke ut til at det la noen demper på gleden at det ikke er hare i terrenget her, og heller ikke løver - det som Ridgebacken opprinnglig skulle jage. Ofte var Milli i forkant, med Mali etter, og det så ut som om de koste seg stort. Da Sonja og Mali var dratt hjem så var Milli ikke sen om å komme seg inn i buret sitt, og der lå hun og sov i flere timer.

Hvem er det som tramper på min bro?

Her er søte Mali - nydelig, er hun. Og veldig rolig og snill

Milli hadde det travelt med å speide...

Her er de to på full fart ned en skrent

Søte Mali igjen


Her står de i ro såpass lenge at Sonja kunne knipse dette bildet der de faktisk ser i kameraet samtidig

mandag 21. oktober 2013

Tur til Kvamskogen - og monstermaster

Fredag dro vi på tur til Kvamskogen. Nala og Milli fikk bli med, mens Mocca og Ludvigsen måtte bli hjemme. Heldigvis kunne Nina og Andrea dra ut hit og lufte de to i løpet av dagen, så de led ingen nød, selv om de nok helst ville vært med om de kunnet bestemme selv. Vi hadde en flott tur, med strålende sol. Nala fikk springe løs mesteparten av tiden, men det ble også litt frihet for Milli underveis. Vi fulgte en vei flere kilometer opp i fjellet, det var en anleggsvei; trolig bygd av kraftselskapet og grunneiere. Halvveis opp fant vi en fin utkikksplass, der det var satt opp bord og benker.
Utsikt mot Hardanger
 
Mot Kvamskogen
 
Første bilde av "monstermastene"

Øystein syntes det var viktigst å få bilde av han og monstermastene - Milli har vi nok bilder av (monstermasten til venstre!)

Milli finner smuler fra de rikes bord
 
Endelig var det Milli sin tur til å springe løs
 
Vi gikk inn til denne flotte setra, der vi tok dagens andre rast

Milli er igjen i bånd, så Nala kan være løs
 
Vel hjemme igjen var det godt å finne godstolen...
 
...og kvelden ble avsluttet med blikket vendt mot TV'en...

fredag 18. oktober 2013

Hilsen fra Mulan

Det er så koselig når jeg får bilder av valpene. Her kommer et bilde av Mulan - eller Ally som hun heter nå - her har hun tydeligvis fått øye på noe spennende. Siden hun har peileren på seg så regner jeg med at det ikke er oppi treet hun helst skal lete - jeg tror ikke harepusen sitter på den grønne gren, akkurat. Men siden hun kun er 5 måneder så har hun lov til å utforske andre spennende ting også. Fine Mulanjenta - da hun var liten var hun svart og hvit - nå har hun fått en varm, brun farge. Men eieren sier hun har begynt å mørkne igjen, så det blir spennende å se hvordan hun blir som voksen. Uansett - verdens fineste Mulan/Ally. Tusen takk til Bjørn for at du sender meg bilder! 

Mulan/Ally, oktober 2013


torsdag 17. oktober 2013

Milli på besøk hos Pepsi

I dag dro Milli og jeg til Alvøen på besøk til Anne Turid for at Milli kunne få leke med hennes søte langhårsdachs Pepsi. Pepsi er et år gammel, og veldig snill og grei. Siden Milli er en liten pyse så fant vi ut at det var nok å treffe Pepsi, så de andre dachsene måtte være inne i finværet. I starten var Milli veldig skeptisk, hun var ikke helt sikker på om hun ville leke. Men det tok ikke så lang tid før de to lekte fint sammen.


Her sitter Milli og kikker ned til Pepsi

Snart var leken i gang
 
Etter en stund ville Pepsi sole seg litt
 
Vakre Pepsi, hun er kjempesøt

Nå er Milli klar for litt mer fart og spenning

Her er også Pepsi på vei ned, og leken kunne gjenopptas

Tusen takk for en koselig stund i finværet!

Milli speider...

Mens de andre valpene bor i helt andre strøk enn Vestlandet sånn at de kan speide etter hare, så må Milli nøye seg med å speide etter båter. Men der er hun imidlertid knallflink! Denne båten ble fulgt over et langt stykke, og etter at jeg tok dette bildet så sprang hun frem på kanten av knausen og fortsatte speidingen helt til hun ikke kunne se den lenger.


onsdag 16. oktober 2013

Maica - bare juks

Dette bildet er bare juks, egentlig. Riktignok er det både Maica og en harepus. Men det er ikke Maica sin fortjeneste at haren henger her. Øystein tok dette bildet av Maica dagen før han leverte henne til sin nye eier. Haren er det en annen Hygenhund som har vært så flink å finne - og skytter er John Anders. Men Maica får i alle fall kjenne lukta.... Og en gang får jeg kanskje et bilde av Maica og hennes egen første harepus

mandag 14. oktober 2013

Mio med sin første hare

Valpene ble fem måneder i går (13. oktober) og dagen ble feiret i Sverige i alle fall, for der ble det første harefall for Tirich-Mir's Mio. Her sammen med en av eierne sine; Freddy Kjellstrøm. Fine, flinke Mio-gutten 
 


Mio med sin første hare

fredag 11. oktober 2013

Milli og Maica -bilder fra Sigrun

Det er godt å ha gode venner - og når det i tillegg kommer sånne fine bilder på mail, så er det bare å takke og bukke. Sigrun Furnesvik fikk noen bilder av Milli og Maica som Øystein har tatt. Bildene hadde jeg ikke lagt ut på bloggen, for det var litt mye skygge på bildene. Men se hva Sigrun klarte å få ut av disse bildene! Kjempefint, synes jeg. Tusen, tusen takk til Sigrun for at hun har sendt disse til meg.
 
Det er veldig rart at Maica ikke er her lenger. Heldigvis går det fint med henne - jeg snakket med eieren hennes i dag, og alt var bra. Hun hadde sovet i buret sitt hele natten, og i dag hadde hun både fått springe løs, og fått være med på lang tur i bånd. Da er alle tre valpene kommet til kjekke, greie folk som tar godt vare på dem, og Milli skal vi stelle godt med her hos oss. Og det er jo det som er det beste med å være oppdretter - få fine, snille valper som kommer til snille, greie folk. Når jeg i tillegg fikk telefon fra Øystein om at Nala hadde tatt ut hare i dag, og hadde hatt flott los, så var dagen perfekt.

Her er Maica til venstre - Milli til høyre



Maica sitter så fint, så..

Maica - og litt av Milli

Milli på tur - og litt til

Det er tydelig at Milli savner selskap i hundegården, hun savner noen å leke med. Ikke er Maica her, og ikke er Nala her. Ludvig er ikke så veldig interessert i dette vesenet, og Mocca vil i alle fall ikke være i hundegården - dersom det ikke er mat der, selvfølgelig. Derfor tok vi to oss en tur i marka i dag også. Jeg hadde kameraet med, men det er ikke lett å få fine bilder. En snute her - en haletipp der. Når jeg prøvde å ta et fint bilde, så var motivet på full fart ut av fokus før jeg fikk knipset. Derfor er bildene nedenfor de eneste som jeg kunne legge ut.
 

Milli



 
Jeg planla et fint bilde her, men her er det som kom frem... 

torsdag 10. oktober 2013

Milli alene igjen - da må grenser testes

Som overskriften sier, så er Milli alene igjen av valpene - Maica flyttet i dag til sin nye eier, og selv om vi savner henne, så er vi sikker på at hun får det fint der nede på Sørlandet. Øystein tok Maica med da han dro til Golsfjellet der han og Nala skulle kose seg med gode venner i en uke. Og så var avtalen at han skulle levere Maica i dag.
 
 Det er ikke uten grunn at vi har dette skiltet hengende i gangen. Vi har hunder, og hundene er familiemedlemmer. Så det er rett som det er at stolen er opptatt av en med fire bein.
 
 
 Når Nala er bortreist, og Mocca og Ludvig ligger andre plasser, så prøver Milli om dette kan være en god stol. Hun er trøtt etter tur i marka i dag, der vi hadde følge av en Basenji og eieren hennes

 Choco som den lille damen heter, mente at Milli kunne trenge litt oppdragelse, så Milli var litt skeptisk. Jeg regner med at det blir flere turer, så de blir nok gode venner etter hvert

 Fine Choco

mandag 7. oktober 2013

Regn, regn, regn...

I dag har det ikke vært stopp i regnværet - det har vært skikkelig vått og guffent ute. Og siden hundehuset fremdeles ikke er ferdig; bl.a. så mangler det vindu, og det er ikke tettet hverken i hjørnene eller opp mot taket, - så har hundene vært mye inne. Jeg har holdt på med litt trening av valpene. De må jo lære litt folkeskikk. Sitt og bli er noe vi trener mye på, ellers så blir det litt innkallingstrening. Jeg benyttet også muligheten til å ta litt flere bilder.
 
Maica kom plutselig på at det pleide å være noe under her..

 
Nala likte ikke at Maica var så nærgående, så hun rømte opp i sofaen
 
Ha, ha - her er jeg!

 
Øystein måtte redde Nala fra den innpåslitne frøkenen
 
 
Ludvig og Mocca er heldigvis rolig og grei, synes Nala
 
Maica ville opp i sofaen igjen

 
En liten statue.
 
 ..og så kan hun sitte pent
 
Milli ble alene igjen her i dag - dvs Mocca og Ludvig er jo her, men Maica og Nala fikk bli med Øystein til Golsfjellet der de skal se om de finner harepusen. Neste gang får sikkert Milli også være med. Imens får hun trøste seg med tyggebeinet sitt
 
 

fredag 4. oktober 2013

På tur i marka - Skråmestø

I dag var det så fint vær at jeg tok valpene med på tur i marka her. Jeg gikk først et par timer med Maica, og etterpå gikk jeg med Milli. Jeg glemte kameraet da jeg var ute med Maica, så bildene i dag er kun av Milli. Og så av de to golden retrieverene vi møtte på turen.

 
Her er Milli - hun var glad for å få springe løs

 
Kommer du????

Mange spennende lukter. Men siden det ikke er hare her, får vi klare oss med andre ting
 
Litt lyng, for eksempel...

 

 
 Her ser Milli noe skummelt
 
Heldigvis - det var bare en stein

 
 Hun klatret opp....
 ... og ned ...
 
 
Flott utsikt nordover mot Herdla
 
 På dressurkurset lærte vi å sitte på kommando
 
Milli hører noen som kommer..

 
 
Det var to digre isbjørner ....
 
..som viste seg å være veldig snille og som ville leke
 
 

 
 
Eieren til Nikki og Chica måtte ta dem i bånd til slutt sånn at alle fikk plass på et fellesbilde