torsdag 20. februar 2014

Tur til Etne

Fredag 14. februar var vi igjen på tur med bobilen. Øystein var invitert ned til Etne for å jakte hare. Jeg fikk heldigvis bli med, selv om jeg var så forkjølet at jeg ikke klarte å gå så mye. Lørdag morgen dro Øystein og Nala sammen med to karer og en Finskstøvervalp til skogs. Nå var det så bratt der de var, at det var kanskje heller til fjells, tenker jeg. De hadde en fin dag i skauen selv om det var ganske dårlig vær, med mye vind og også regn. Valpen hadde ikke riktig kommet igang enda, han var bare 8 måneder gammel. Han hadde vært ganske mye ute, så det var spennende både for han og for eieren. Denne dagen hadde de ikke ut hare, men hundene hadde søkt bra ut så de var for såvidt fornøyd med dagen.

Søndag skulle Milli få prøve seg. Siden disse to valpene var omtrent like gamle så ble det mye lek og herjing, men noe var de da ute og søkte. Øystein hadde først med seg begge to og gikk en sløyfe opp i terrenget, og de hadde små utslag hver for seg. Da eieren av den andre valpen skulle gå en runde med dem, bestemte Milli seg for at det ville hun IKKE - hun sprang tilbake til Øystein og ventet der. Øystein ringte til meg og sa at jeg kunne ta med Nala og komme opp til der de satt, og da vi akkurat var kommet opp hørte vi at valpen fikk los, og en stund etterpå smalt det. Sarek hadde fått sin første hare!!!!! Det var stor stas da hund og eier kom ned, og både eier, hund og hare måtte selvfølgelig fotograferes. Det var så gøy - endelig hadde det blitt uttelling. Jeg har dessverre ikke bilde av Sarek med haren, men eieren la det ut på Facebook etterpå. Ikke rart han var stolt av Sarek.

Mandag var vi i et annet terreng, og Milli skulle få være med nå også. Men etter en stund ringte Øystein og ba meg komme og hente Milli - han ville heller ha Nala ute. Milli hadde det mest travelt med å bjeffe og tulle seg, hun var mer opptatt av Sarek og av jegerne. Sarek hadde imidlertid skikkelig fått smaken på hare - han hadde flere fine loser. Nala søkte bra ut, og etter en stund tok hun ut hare hun også. Losen gikk over stokk og stein, og Nala kom inn igjen. Hun tok på nytt ut hare, og her ble det samjag - både Nala og Sarek var i full gang. Jegerne postet ut, og spenningen steg. Men plutselig kom Sarek med to rådyr, så da måtte han kobles. Øystein ble så opptatt av å høre hvor Nala befant seg, for hun hadde los i samme åsen som rådyrene kom fra. Han sto klar til å plystre henne inn - vi så to rådyr som sprang i samme retning som Sarek hadde forsvunnet. Men Nala holdt på med haren sin, og den krysset bak ryggen til Øystein, så det ble ikke noe fall. Men lettelsen var stor fordi hun ikke la av og jaget rådyrene. Flinke Nalajenta, hun har vist tidligere at hun ikke jager rådyr eller hjort, men man kan aldri være helt sikker. Vi pakket bobilen og kjørte hjem om ettermiddagen, og jeg var glad for at vi skal få komme ned igjen og trene mer i det flotte terrenget. Når det kun er 3-4 timer å kjøre, er det jo luksus for oss.

Dagen etter fikk vi melding om at hare nummer to var felt for Sarek! Snakk om pangstart, nå er han skikkelig i gang. Han er en kjempefin og snill hund, og det blir sikkert flere harer og flere historier om han etterhvert.
Her er et bilde fra det terrenget vi var i på mandag
Nala har noen gode dufter i snuten
Milli og Sarek - to gode venner
I disse OL-tider er det godt å finne godstolen

onsdag 12. februar 2014

Milli sin første harelos

Forrige helg pakket vi i bobilen for å kjøre til Årnes. Vi hadde bestilt plass i et harehegn for å få slippe Milli en plass der det var hare. Vi hadde heldigvis piggdekk på bobilen, for det var isete og glatt over Filefjell. Vi var temmelig trøtt da vi kunne parkere på Leira klokken halv tre om natta. Neste morgen kjørte vi videre, og utpå dagen var vi klar til slipp. Filmen er redigert, det er mye los, og mange klipp med haren på. Milli ble lurt trill rundt flere ganger, delvis fordi det var flere harer der, og også fordi harene var vant til at det var hunder der, og hadde full kontroll på hvor dette vesenet med så mye lyd befant seg. Her er en film som Maria har vært så snill å sette sammen av de klippene som var på kameraet mitt. TUSEN TAKK, Maria!



søndag 9. februar 2014

Ny tur i marka her

Det har gått en tid siden siste oppdatering, og grunnen er at jeg har vært en uke på Gran Canaria -
KAN ANBEFALES

Som dere ser var det snø på toppene - der denne flotte dromedaren lå og solte seg.
Om dere zoomer inn kan dere se at han hører på musikk mens han koser seg med en sigar
 
 
Vel hjemme igjen var det bare å få på seg varme klær og komme seg ut med hundene
 
Her er Milli og Nala i farta


 
 
Milli har fått på seg dekken sånn at hun vises bedre



Mocca fikk og bli med. Her har vi kommet opp til toppen, og Øystein har satt seg i livd for vinden