onsdag 29. april 2015

Vi bygger muskler

De siste dagene er det Nala som har blitt prioritert - Milli har fått stille seg litt i bakgrunnen. Jeg har merket at Nala trenger mer mosjon, og det er ikke lett å få opp kondisen når vi ikke kan slippe henne på grunn av båndtvangen, og når hun ikke liker sykkelen så godt. Derfor fant jeg ut at jeg skulle finne frem dekket som jeg brukte til Pan - han var jo både muskuløs og i god form hele livet - selv den alle siste tiden hans. Jeg har også gått litt med kløv på Nala, men tenkte at vi kunne variere litt. Her er noen bilder som jeg tok i dag da vi var ute med dekket for første gang. Vi hadde selskap av en flott schäfertispe, og jammen kom den hjelpen godt med.....

Her har Nala stoppet opp - ned bakken var det greit, og et stykke bortover....
 

Nei!!!! Dette gidder jeg ikke...... Bakken begynner her...

Vi måtte ha eksperthjelp - fineste Bianca drar på opp bakken

onsdag 15. april 2015

Utstilling NKK Bergen

Lørdag 11. april var vi på utstilling på Bønes. Jeg var spesielt spent på om Milli ville la dommeren kjenne på henne, og hvordan hun ville reagere på målestaven. Nala var jeg sikker på skulle takle sånne ting greit, men var litt spent på om lysten til å springe rundt i ringen var stor nok til at hun ville vise seg fint. Det gikk over all forventning med Milli. Hun logret og koste seg, og allerede fra vi passerte inngangen merket jeg at all treningen jeg har lagt i dette hadde båret frukter. Milli gikk inn med halen vaiende, og lot seg ikke distrahere hverken av bråk eller trengsel. Hun var helt avslappet.
 
Milli travet fint rundt i ringen, og dommeren fikk både sjekke tenner og annet uten at hun så ut til å bry seg. Hun sto støtt som fjell da dommen kom med målestaven, og viftet med halen da vi tok en runde til i ringen. Hun sto også rolig mens dommeren dikterte kritikken. Jeg måtte ta meg sammen for ikke å juble da dommen sa at Millimeteren skulle tildeles CK.
 
Så var det Nala sin tur i ringen, og jeg merket at Nala ikke synes dette er så gøy lenger. Hun viste seg fint, og sto stødig, men jeg merket at jeg ikke fikk skikkelig fart på henne. Men dommeren var så imponert over gemyttet hennes - hun står bare der og logrer og ser ut som om hun koser seg når dommeren kjenner på henne. Hun også fikk CK.
 
Da vi skulle konkurrere om CERT og BIR, så satte dommeren Nala først, men siden hun er fullcertet så gikk certet til Milli. Nala fikk også CACIB, og Milli fikk dermed Reserve CACIB. Jeg var storfornøyd, lille umuliusen vår har endelig begynt å bli voksen!
 

Her er Milli sitt første CERT

Nala fikk CACIB
 
Her er "bordpynten" etter utstillingen
 
Jeg må ta med dette bildet. Øystein og hundene ser ikke akkurat ut som de har det spennende...
 
Milli lå i stolen hele lørdagskvelden ...
.. mens Nala flatet ut i sofaen