tirsdag 30. juni 2015

Årsmøte - utstilling - bursdagsfeiring og opprydding

Helgen 13.-14. juni var det årsmøte i Hygenringen. Vi pakket i bobilen og begynte på den lange kjøreturen om formiddagen fredag, og ankom campingplassen (Viubråtan) der årsmøtet skulle være rundt midnatt. De som hadde møtt opp tidligere på dagen var godt i gang med bålbrenning og tilhørende jakthistorier (jeg regner med at det var det som foregikk???). Den første vi møtte på var en av valpekjøperne våre - han som eier Maica. Det er så koselig å treffe valpene og eierne igjen, og kan glede oss over at de er fornøyd med hunden de har kjøpt. Maica skulle også stilles på utstillingen på lørdag, så etter at vi hadde pratet en stund så gikk vi til ro. Neste morgen kjørte vi sammen til Hakadal der Nittedal og Hakadal Skog-, jakt- og fiskeforening arrangerte jakthundutstilling. Dagens dommer for vår rase var Eli-Marie Klepp. Det var strålende sol og varmt og godt, og veldig god steming rundt ringen. Hygenhund var nesten sist i ringen, men det var trivelig å snakke med andre hundeeiere, så tiden gikk fort. Det var 14 hygenhunder påmeldt, hvorav 10 tisper. Det var en fryd å se hvor mange flotte Hygenhunder som deltok - eksteriøret har blitt veldig mye bedre jevnt over på disse 15 årene jeg har fulgt med rasen. Og når det i tillegg ikke var noe bjeffing og styr å høre, så bekreftet det at Hygenhund er på rett vei avlsmessig. Gemytt og eksteriør er viktig - selv om dette er en jakthund og jaktegenskaper tillegges størst verdi i avl av harehundene. Jeg hadde ikke meldt på Nala, men var spent på hvordan Milli og Maica ville plassere seg blant så mange flotte tisper. Og da utstillingen var over sto Millimoren vår som vinner (BIR). Beste hannhund (BIM) ble Tod - en ung junior etter Se King. King er sønn av Pan, så Pan er altså bestefar til Tod.
 
Det var seks tisper som fikk CK, men av hannene var det kun Tod som fikk CK.
 
I tispeklassen kom først Tirich-Mir's Milli, nr to ble Gulsjølia,s Fenja og på en gledelig tredjeplass kom Tirich-Mir's Maica. På fjerdeplass kom Gulsjølia's Tara-O Hara. Vår egen Pan var dermed bestefar til de tre tispene som sto først, og far til tispen som ble nr fire. I tillegg var han bestefar til beste hannhund. Så jeg var litt stolt av Pan da jeg studerte resultatene - han har jammen gitt mye bra videre - både eksteriørt og jaktmessig.
 
 
Milli BIR - Tod BIM (foto: Erling Ness)

 

Etter utstillingen var det årsmøte i Hygenringen. Og som vanlig gikk årsmøtet fredelig og greit for seg. Ekstra stas var det at mangeårig leder i avlsrådet - Erling Ness - ble tildelt æresmedlemskap for sitt langvarige og gode arbeid for hygenrasen. Erling er for øvrig eier av Emil - far til Milli.

Etter årsmøte var det grilling og kos. Mange gamle kjente, men også en hel del nye bekjentskaper var samlet. Det ble som vanlig utdeling av premier til de hundene som har blitt jaktpremiert siste sesong. Vi har en meget dyktig kunstner blant medlemmene våre, og som vanlig hadde Tone Jakobsen svingt penselen flittig. Både Milli og Nala fikk sine flotte fat for innsatsen.
 
Milli - 2. premie åpen prøve. Hun var bare 16 måneder da hun oppnådde dette
Nala 3. premie åpen prøve
 
Her er diplomen fra utstillingen tidligere på dagen

Vel hjemme igjen fra turen vår var det en annen stor dag i vente. Øystein fylte 70 år onsdag 17. juni, så da vi hadde parkert bobilen var det baking og rydding som sto på programmet. Siden vi hadde åpent hus visste jeg ikke hvor mange som ville stikke innom, så for sikkerhets skyld bakte jeg en god del kaker, dessuten kom både Aina og Gerd med kake, og Nina og Andrea hadde med gele og vaniljesaus. De første som kom og spiste kake med oss kom i ellevetiden om formiddagen, og de siste gikk hjem i halv tolvtiden om kvelden. Det var så koselig at så mange ville komme og hilse på Øystein på dagen hans. Vi hadde ny feiring i helgen - da var det familietreff på Voss, så da traff vi heldigvis mange av familien igjen.

 
Dette bildet tok jeg av Milli da besøket var over. Helt utslitt etter forberedelser og gjennomføring, så det er godt å legge beina høyt
 
Milli har fortsatt med ryddingen - nå er det hundehuset som står for tur. Teppene trengte lufting...

Milli vet hvordan hun skal slappe av....

 
På første trening etter utstillingen fikk jeg denne koselige hilsenen fra Heidi (med Manchesterterrier Luna) - en av de andre hundeeierne. Heidi hadde strikket en kjempefin oppvaskklut som jeg fikk. Er det rart at jeg setter pris på slike kjekke hundefolk?? 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar