onsdag 16. juli 2014

NHKF 60 år - dobbelutstilling på Biri


Endelig litt oppdatering her igjen. På grunn av dårlig nett så sliter jeg med å få lagt inn bilder på bloggen. Men nå har vi prøvd en annen leverandør, og det ser i alle fall ut som om det går litt raskere å få oppdatert siden.
 
Norske Harehundklubbers Forbund fyller 60 år i år, og i den forbindelse så var det noen ildsjeler som sto på og arrangerte jubileumsutstilling på Biri en lørdag i juni, og siden Vestoppland Harehundklubb hadde sin utstilling på søndagen - og begge utstillingene kunne utdele storcert - så var det rekordstor påmelding av harehunder - hele 47 hygenhunder var påmeldt på lørdagen - det var et syn å se så mange fine hunder. Heldigvis er kvaliteten på Hygenhundene veldig bra - det er tydelig at eksteriør også betyr noe for oppdretterne. Hele helgen var en fest - mange flotte hunder, og masse hyggelige folk gjorde at dette var en opplevelse som vi kan være glad for at vi deltok på. Det var god stemning rundt alle ringene, og mange blide fjes å se. Og når solen skinte og temperaturen var god så var dette en topp helg. Mange hadde gjort en stor innsats for at vi andre kunne kose oss - men jeg synes det er på sin plass å trekke frem Anne Marit Olsen og datteren hennes; Julianne. Uten disse to tror jeg ikke det hadde blitt så mange påmeldte, og da hadde det heller ikke blitt den festen det ble.
 
Når det gjelder våre hunder, Milli og Nala, så er vi veldig fornøyd med resultatet. Riktignok fikk Milli blått begge dagene, men hun fikk flotte kritikker. Hun mangler imidlertid ringtrening, dvs. hun vil ikke alltid at dommeren skal ta i henne, det er ikke mye som skal til før hun prøver å vri seg unna både dommer og andre som kommer tett innpå henne. Vi jobber med saken, og det går bedre og bedre. Nala, derimot - hun er en drøm å stille. På lørdag ble hun 4. beste tispe, og med tanke på at det var 32 tisper påmeldt så synes jeg det var kjempebra. Søndag ble hun BIR, her var det 16 påmeldte Hygenhunder. Senere ble hun 4. BIS av 221 harehunder. Jeg som hadde tenkt at hun kanskje ikke skulle stilles så mye mer før hun blir veteran, jeg forandret mening, og har nå meldt henne på et par utstillinger til i sommer. Gleder meg.....
 
Her er noen bilder fra helgen. Øystein har tatt bildene, men dessverre glemte han å ta bilder av juniorklassen på lørdag. Og det var litt dumt - for selv om Milli fikk blått, så slo søsteren - Maica - til og fikk rød sløyfe til stor jubel fra oss i heiagjengen. Maica ble fint fremvist av eieren sin.
 
Mange fine Hygenhunder på et brett
 
 
 
 
 
 
BIR og BIM lørdag. AN Ida, eier  Svein Norsted - AN Linus, eier Boye Ølstøren,
oppdretter Elling Nideng. To flotte unghunder.
Ida ble også BIS Junior - gratulerer til eier og oppdretter!
 
Vivi, eier Kjell Stubberud. En trivelig tispe vi har møtt flere ganger
 
 
Hera av Holmerud, eier Kar Ole Solberg. Kjempefin tispe!
 
Formann i avlsrådet er ivrig fotograf
 
En liten peptalk med Nala før hun skal i ringen søndag
 
Her er Bjørn Jacobsen og fine Gulli
 
 
Nala i fint driv i brukshundklassen
 
Her klapper dommeren - og Nala blir beste tispe
 
Siden Nala er fullcertet fikk Gulsjølia's Cita certet.
Hun er datter av Pan, og altså halvsøster til Nala. (Tenkte litt på Pan da)
 
 
Nala BIR, NUCH Singo BIM, eier Johnny Uhlen
 
BIR og BIM

 
BIS 1 - 4, Beagle, Dunker, Hamiltonstøver - og så Nala
 
 
Fineste Nalamoren vår!!! 
 
Tusen, tusen takk til alle som var med på å feire jubileet, og som var med på å gjøre denne helgen til en fest for både deltakere og arrangører. Håper jeg treffer dere igjen på senere treff og utstillinger

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar