torsdag 9. oktober 2014

Milli og Øystein på Sørøya

17. september reiste Øystein og Milli til Finnmark for å jakte hare. Egentlig var det mest for treningens skyld - og så hadde vi hørt så mye bra om opplegget som Norsk Ferie & Fritid v/Rune Berg har på Sørøya. De tok fly grytidlig fra Bergen, mellomlandet i Oslo og videre med fly til Alta. Der ble de hentet på flyplassen sammen med flere andre som også skulle på jakt, deriblant Maria fra Sverige sammen med sin Russiske Støver Raisa. Maria har vært på Sørøya to ganger tidligere, og det hun fortalte om opplegget og opplevelsen var utslagsgivende for at Øystein reiste oppover.
 
Uken på Sørøya var helt topp! Milli fikk ut hare flere ganger, og hadde noen fine loser - den lengste losen varte i over en time før haren forsvant inn i ei ur. Det var bra med hare i området, men ikke helt lett for hundene, da det var mye bratt terreng og også ur som haren gikk inn i. Men super trening for Millimeteren.
 
Under oppholdet var de også på tur ene dagen inn til Nordsandfjordhula - en hule der 133 personer søkte tilflukt under krigen, da de gjemte seg for tyskerne som brente husene og deporterte finnmarkingene sørover. Det var nesten ufremkommerlig å ta seg inn til hulen, og på tilbakeveien fikk de litt problemer siden sjøen hadde flødd mens de var der. Det var egentlig bare Milli som fikk problemer, for hun var kommet litt langt unna da de andre tok seg over stien av tang som de gikk på. Da hun kom så var sjøen kommet for langt opp, og hun ville ikke ut i sjøen!!! En i turfølget hadde sjøstøver og også brodder på seg, så han tilbød seg å gå tilbake og hente Milli. Jeg legger ved en video av "redningsaksjonen" - tror Milli var glad da hun fikk fast grunn under føttene igjen...
 
De fleste bildene har Øystein tatt, men videoen har Rune Berg filmet
 
 
Sørøya er den øverste (nordligste) øya på kartet
 
 
Her er Raisa og Milli lastet inn i hengeren for transport til Sørøya 
 
 
En del av terrenget de jaktet i

 
Utsikt mot Sørvær 

 
 

 
Det kom snø mens de var der
 
Milli på sporet
 
 Her lukter det noe spennende
 
....jobber på... 
 
Her kommer Milli i full los et par minutter etter en hare som hun
 klarte å få ut fra ei ur som vises som en svart flekk i bakgrunnen 
 
Øystein og Millimeteren..

 
 
 
Her er video fra "redningsaksjon Milli"
 
 
 
 
 
 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar