tirsdag 25. september 2018

Nala 14. november 2007 - 17. september 2018

Vi hentet Nala da hun var en liten valp på 9 uker. Fra første gang jeg så bilder av valpene i kullet, visste jeg at det var henne jeg ville ha. Pan hadde vært i Trøndelag på kombinert trenings- og kjærlighetstur, og vi hadde avtale at vi skulle ha en valp fra dette kullet. Nala var fra første stund en drømmehund, en hund som man bare opplever en gang i livet. Det er så ufattelig trist å vite at vi aldri mer skal få ha henne hos oss. Fine Nala min.
 
Nala var ikke noen super jakthund. Hun var ganske avhengig av Øystein, og selv om hun oppnådde premie på jaktprøve ble det aldri det helt store. Hun hadde gode egenskapspoeng, men la av for tidlig sånn at hun ikke fikk full tid på prøve, så hun oppnådde aldri førstepremie. Men en fantastisk hund å ha med i skauen likevel. Vi hadde mange fine turer med henne, og når hun tok ut hare var det full trøkk - men så varte det ikke så lenge før hun la av og kom for å sjekke hvor Øystein var.
 
I utstillingsringen derimot var hun en ener. Jeg synes selv at utstilling er gøy - det er der vi møter flest med samme interesse for hund, jeg har ikke tall på hvor mange hyggelige mennesker jeg har blitt kjent med i utstillingssammenheng. Og Nala var alltid med. Det var aldri noe problem å ha henne med, uansett miljø, hun var like snill og rolig uansett om det var en usikker valp eller en bråkete unghund som var i nærheten. Og både barn og voksne folk kunne være helt trygg på henne.
 
Nala var flere år mestvinnende Hygenhund på utstilling i NKK. En av grunnene er selvfølgelig at jeg faktisk stilte henne på mange utstillinger, men selv om det var få eller mange påmeldte i rasen så vant hun ofte. I 2018 har jeg stilt henne flere ganger, og i år fikk hun to championtitler - begge to i Danmark. Først ble hun Dansk Utstillingschampion etter at hun fikk to cert i Roskilde i mai - hun hadde et cert fra 2010. I Danmark trenger ikke harehundene å ha jaktpremie for å bli utstillingschampion. I tillegg ble hun Dansk Veteranchampion i august. Hun fikk sine to første veterancert i Roskilde, og så var vi tilbake i Danmark, denne gang i Billund, der hun fikk sitt tredje veterancert og dermed tittelen Dansk Veteranchampion. Det er forresten bare bonus å være på utstilling - turen sammen med gode venner er vel så viktig som selve utstillingen. Men det er gøy når det går bra, og dommeren faktisk ser for en flott hund vi har med oss.
 
 
Her er en av de første dagene etter at vi kom hjem med henne

Nala og en hundevenn

Nala sammen med Pan. Her er hun ca 7 mnd
 
På utstilling i Trondheim

BIS på harehundutstilling 2012. Dagen etter ble hun beste harehund
på Harehundfestivalen i Drammen. Flere hundre harehunder var
påmeldt i tillegg til mange andre i gruppe 6. Gruppe 6 og 4 var slått sammen, vinner ble en strihåret dvergdachs (gruppe 4),  men Nala ble best i gruppe 6

 

 
Av og til måtte turene i skogen vente
 

Her står hun og hører på Milli
 
 


Utstilling i Sverige
 

Litt samtale mens vi venter....
 
 
Verdensvinner i Danmark 2010
 

Verdensvinner i Østerrike 2012
 
 
Numedal 2017
 
 
 
Bilde fra NKK Lillestrøm da vi mottok premie for årets mestvinnende
norske rase (av alle de sju norske)
 
 
Nala min - vi vil huske deg som den fantastiske hunden du var

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar