torsdag 10. mars 2016

NORSK UTSTILLINGSCHAMPION!!!!

Da er endelig målet nådd - Milli fikk førstepremie på jaktprøve, og jeg kan nå søke om utstillingschampionatet for henne!!!!! Milli har hatt en flott sesong i høst/vinter; både i utstillingsringen og i skogen. Hun ble fullcertet allerede i sommer, og målet var da å få førstepremie på jaktprøve sånn at hun kunne bli Norsk Utstillingschampion. Og lørdag 20. februar klaffet det. Da stilte Øystein henne på prøve hos Buskerud Harehundklubb - dommer Roy Sjødal - og der gjorde hun en flott jobb, som altså resulterte i 1. premie, og det var på snøføre. Det er litt spesielt, for Milli har nesten aldri jaget på snø. Før vi dro til Numedal var vi noen dager på Jæren på trening. Det hadde ikke blitt så mye trening i vinter som vi hadde håpet på, for det terrenget vi fikk trene i på Stord i fjor var ikke tilgjengelig i år. Det gikk sau i terrenget i januar og februar, så da måtte vi finne annet område å trene i. Heldigvis er jaktlysten stor, så selv om hun har hatt litt varierende uttelling når vi har vært ute med henne i høst/vinter, har hun stadig vist fremgang og fått mer erfaring i å løse de problemene som måtte oppstå underveis.
 
Siden Milli var i så god form og jaget så bra på slutten av sesongen, reiste Øystein ned til Jæren igjen uken etter at hun hadde fått 1. premien - han ville prøve å få en premie på barmark mens hun var i gang. Premie ble det - men det ble en 3. premie, noe som Øystein var fornøyd med, for etter at hun kom i fot ganske fort, og også hadde ut hare i flere omganger, ble det ikke noe dreis på det. Hun kom stadig bakpå, og klarte ikke å holde haren på beina. Men å gi seg? NEI - det ville hun ikke. Hun prøvde og prøvde - og Øystein prøvde å få henne til å gi seg og komme inn. Da det til slutt lyktes, og de kunne flytte seg til et annet område, gikk det bare kort tid før hun hadde en ny hare på beina, og denne gangen gikk det som smurt! Hun hadde over en time tapsfritt los, men da var prøvetiden utløpt. Øysten prøvde å kalle henne inn, men NEI!! - det ville hun IKKE, hun ville jage videre. Øystein måtte ta frem gamle keeperegenskaper og fange henne i svevet. 3. premie fikk hun, men hun var ikke så veldig glad for å bli koplet. Men nå er sesongen over, og vi får se fremover mot en ny sesong.
 
Nala har også fått være en del løs i vinter, og det har vært en fryd å se hvor sprek hun er blitt etter at hun fikk fjernet livmoren. Hun må tydeligvis ha hatt mer vondt enn vi har merket, for det er som at vi har fått tilbake den unge lovende Nalamoren vår. Så neste høst får hun forhåpentligvis mere tid i skogen, nå når Milli har rast fra seg den verste ungdomsvillskapen.
 
Her er Milli etter en vellykket treningsdag på Jæren
 
Øystein sitter og sjekket peileren for å se hvor Nala er
 
 
Her er vi hjemme igjen, og har en fin tur i marka her på Askøy. Milli kan ikke være løs her
 
... men Nala er ute her et sted....
 
Her er Nala kommet inn, og venter på godbit - og det gjør Milli også
 
 Fine Nala vår - hun er blitt 8 år, og skal stilles i veteranklasse i april
 
Milli speider mot bedre tider.....
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar