tirsdag 3. mai 2016

Diplom - utstilling - sosialtrening

Siden forrige oppdatering har vi vært på NKK Bergen - og Nala ble for første gang stilt i veteranklassen. Da jeg publiserte dette på Facebook tok ordlisten over, og på facebookinnlegget sto det at Nala hadde vunnet Verdensklassen!!!! Egentlig var det ganske greit for meg, fineste Nalajenta kunne godt vunnet en sånn klasse om det hadde vært noe sånt :) Det var forresten Øystein som stilte henne i ringen - jeg viste Milli i Championklassen for første gang, og dermed ville Øystein vise Nala. Det var litt rart for meg å se at noen andre gikk med fineste jenten, men Nala vet hvordan hun skal lose Øystein rundt i ringen, så det gikk bra. På tross av at Milli ikke er så flink i ringen som Nala er, så slo hun Nala for første gang i konkurranse og ble BIR. Hun fikk også Cacib. Nala fikk CK og BIR Veteran. Milli ble i tillegg 4. beste Norske Rase, og det er jeg fornøyd med siden hun ikke var så helt villig til å få sjekket tennene og at dommeren skulle klemme både her og der. Nå jobber vi intens med den saken, og håper på bedre takter i Ålesund til helgen.
 
Vi trener også litt agility, men jeg kommer nok aldri til å stille Milli i konkurranse, for hun kan bare det helt grunnleggende - hopp, tunnel, stige og møne. Dvs stige og møne er blitt veldig skummelt for tiden, for plutselig var det noen lyder på banen som hørtes ut som når vippa smeller i bakken, og da ble plutselig både møne og stige VELDIG farlig, det virker som om hun tror at de apparatene også kommer til å forsvinne under beina hennes. Så inntil hun igjen synes at mønet og stigen ikke er like farlig som vippa, så får vi holde oss til hopp og tunnel. Slalom kan hun heller ikke enda, forresten. Agility er mye artigere å trene enn for eksempel lydighet, synes jeg. Og det ser ut som om Milli synes det er gøy hun også. Bare vi ikke holder på for lenge, så går det bra. Vi trener på en inngjerdet bane, og det er helt nødvendig - ellers hadde nok Milli forsvunnet opp i skogen for å lete etter harepus.
 
Vi har også vært noen ganger og trent sammen med miniatyrhundklubben. Milli er selvsagt noe langbeint i forhold til de andre som er der, men sist vi var der var det noen Japansk Spisshunder som også var med, og da så ikke Milli like forvokst ut lenger. Dette er fin sosialtrening, og vi har også ringtrening med flinke instruktører. I tillegg er det kaffe og vafler å få kjøpt, og masse koselige hundefolk å snakke med, så det er like mye for min egen del vi er med.


 
Milli har nå fått bekreftelse på at hun er Norsk Utstillingschampion!! Trivelig diplom fra NKK

Her er Nala sin fangst fra NKK Bergen i april - beste veteran
 
Milli ble BIR 
 
Milli på sosialtrening
Mange småtasser å hilse på

 
Etter at de har lekt litt får de utstillingsbåndet på, og treningen begynner
 
Det ser ut som hun kjeder seg, men det er bare før vi kommer i gang med treningen.
Det er mye godbiter å få

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar